Έχετε ερωτήσεις;
Ζητήστε να σας καλέσουμε
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατό.
Ή αν θέλετε μπορείτε να καλέσετε στο:
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατό.
Ή αν θέλετε μπορείτε να καλέσετε στο:
Ένα ρολό κοτόπουλο ΚΟΤΟΦΑΡΜΑ
6 μέτριες πατάτες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στην αντίσταση και τοποθετούμε το ρολό σε μια γάστρα. Τα αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στη γάστρα και τις πατάτες και ψήνουμε για μια ώρα σκεπασμένο. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμεγια άλλη μισή ώρα.
Για τη σάλτσα μουστάρδας: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότσας και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στα μισά προσθέτουμε το κρασί. Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το ελαιόλαδο, όλα μαζί τα μπαχαρικά και μυρωδικά μας και ανακατεύουμε όλα μαζί. Απλώνουμε αυτή τη μαρινάδα πάνω στο κοτόπουλο και το αφήνουμε μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί καλά μέχρι να τελειώσουμε με τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και τρίβουμε στον τρίφτη τη ντομάτα και το καρότο. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά να τσιγαριστούν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τους δυο κιμάδες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το σαφράν και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με κρασί μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς μας και προσθέτουμε μέσα τη ντομάτα και το καρότο. Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Προσέχουμε να μην κολλήσει και βάζουμε και λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και αφού το ανοίξουμε λίγο, βάζουμε στο εσωτερικό του τη γέμιση. όση γέμιση περισσέψει τη στολίζουμε τριγύρω. Τυλίγουμε το κοτόπουλο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί με δυο ποτήρια νερό. Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε το φαγητό μας στη γάστρα και να μη χρειαστεί να το τυλίξετε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και τη ρίγανη και αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα. Στρώνουμε στο ταψί μας 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο, αφού το έχουμε ψιλοκόψει και τον μαϊντανό. Αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας και προσθέτουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο, το τυράκι και τα αυγά.
Στρώνουμε στη λαδωμένη ταρτιέρα μας το φύλλο κουρού και προσθέτουμε τη γέμιση.
Βάζουμε από πάνω τις ροδέλες της πιπεριάς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες να πάρει χρώμα και να τσιγαριστεί.
Μετά από 4-5 λεπτά το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες ροδέλες και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτές. Μετά από 3-4 λεπτά σβήνουμε με τη μπύρα και προσθέτουμε το μέλι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, μαντζουράνα και μπουκοβο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη.
Όταν το κοτόπουλο και οι πιπεριές είναι έτοιμες και το τηγάνι μας κρατάει ζουμί, αφαιρούμε όλα τα υλικά από μέσα, αφήνουμε μόνο το ζωμό και σε μισό ποτηράκι νερό παγωμένο διαλύουμε το κορν φλάουρ, το προσθέτουμε στο ζωμό και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε πάλι όλα τα υλικά στο τηγάνι και ενώνουμε με τη σάλτσα. Έχουμε τηγανίσει τις πατάτες και σερβίρουμε μαζί.
Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάσταση βάσης 38x30 εκ.
Ρίχνετε μέσα τις πατάτες σε ροδέλες, τις πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το θυμάρι, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο και τις ανακατεύεται με τα χέρια σας. Τις στρώνετε στο ταψί και τις ψήνετε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Τις ξεφουρνίζετε αλλά αφήνετε το φούρνο σας αναμμένο στους 200.
Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ένα με δύο λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Όταν ροδίσει ελαφρώς το κοτόπουλο προσθέτετε τον χυμό τριμμένης ντομάτας, τις πολύχρωμες πιπεριές, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι πιπεριές και μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζετε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά και μετά αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Μέχρι να γίνετει το μείγμα κοτόπουλου εσείς φτιάχνετε η μπεσαμέλ ως εξής:
Σε ένα μπολ ρίχνετε το μισό γάλα και το αλεύρι και τα ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί και να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σουρώνετε το μείγμα γάλακτος - αλευριού για την περίπτωση να μην έχει διαλυθεί πλήρως το αλεύρι.
Προσθέτετε στο κατσαρολάκι και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύεται διαρκώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν και γίνουν κρέμα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι σας από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε να διαλυθεί πλήρως και αφήνετε τη μπεσαμέλ στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Παίρνετε έτοιμο μείγμα κοτόπουλου και το απλώνετε ισομερώς πάνω από τις ψημένες πατάτες. Ρίχνετε τα 2 αυγγά, τη χλιαρή μπεσαμέλ, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τη στρώνετε πάνω από το μείγμα κοτόπουλου. Πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνετε το φαγητό σας στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ μπολ και του βάζουμε μπόλικο ξύδι - το αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 10 λεπτά ή μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε ένα πιατάκι και το κρατάμε ξεχωριστά από το ξερό κρεμμύδι.
Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα μεγάλο σουρωτήρι όπου σας βολεύει. Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και τα σέσκουλα ή σπανάκι ή τσουκνίδα που θα χρησιμοποιήσουμε. Έπειτα τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο σουρωτήρι.
Ξεπλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες. Το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο. Ανάβουμε το μάτι στο μέγιστο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να λαδωθούν καλά τα κομματάκια. Βάζουμε 1,5 λίτρα νερό στον βραστήρα.
Σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει περίπου 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Έπειτα προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βραστό νερό και όλα τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά - μυρωδικά. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι πιστεύουμε ότι χρειάζεται καθώς και 3 κ.σ. ταχίνι.